Persbericht

Zakia Khattabi aangesteld als vice-voorzitter van belangrijkste beslissingsorgaan voor mondiaal milieubeleid (UNEA-7)

De federale minister van leefmilieu, Zakia Khattabi, is zojuist op de slotdag van de milieuvergadering UNEA-6 in Nairobi (Kenia) benoemd tot vicevoorzitter van het bureau van UNEA-7. Als het belangrijkste besluitvormingsorgaan ter wereld voor milieubeleid brengt de milieuvergadering van de Verenigde Naties UNEA elke twee jaar alle ministers van leefmilieu ter wereld samen. UNEA geeft zo de belangrijkste impulsen aan het mondiale milieubeleid. 

"Het is met trots en bewust van de verantwoordelijkheid dat ik deze functie opneem. De drievoudige planetaire crisis van klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en vervuiling intensifieert. Er is meer dan ooit nood aan een toekomstgericht antwoord en dat kan enkel door met ambitie en doelgericht mondiaal samen te werken." verklaarde Zakia Khattabi bij haar aanstelling.
 
"Als vicevoorzitter van UNEA-7 zal ik geen enkele moeite sparen en ben ik vastbesloten om samen te werken met alle landen evenals met vertegenwoordigers van de jongeren, de inheemse volkeren en alle andere belanghebbenden wereldwijd. Ik zal elke gelegenheid op elk niveau van besluitvorming aangrijpen om te bouwen aan een gezamenlijk, geloofwaardig en rechtvaardig antwoord op de klimaatcrisis, het verlies van biodiversiteit en de aanhoudende milieuvervuiling."