Persbericht

Minister Khattabi kondigt versterking Federaal Instituut Duurzame Ontwikkeling aan

Minister Zakia Khattabi, bevoegd voor duurzame ontwikkeling in de federale regering, heeft deze morgen het 6de SDG Forum geopend in Flagey, Brussel. Het Forum zet de duurzameontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) - van, voor en door iedereen – in de kijker. Met meer dan  750 aanwezigen is dit eerste multi-stakefoldersforum over de SDG’s in de Benelux een groot succes. Minister Khattabi kondigde aan dat ze in de recente begrotingsopmaak bijkomende middelen heeft bekomen om het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) te versterken.

Het SDG-Forum wordt onder leiding van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO), georganiseerd door 18 partnerorganisaties. Die organisaties komen uit alle hoeken van de duurzame ontwikkelingssector: van het VBO over de Shift tot het Steunpunt voor bestrijding van de armoede. Samen willen ze ‘unusual suspects’ met elkaar in contact brengen. Het SDG Forum geeft beleidsmakers, sociale partners, maatschappelijk middenveld, ngo’s en academici de kans elkaar te ontmoeten en SDG-ideeën en oplossingen met elkaar uit te wisselen. 
 
Minister Khattabi kon meer dan 750 aanwezigen verwelkomen. In haar openingsspeech beklemtoonde ze dat ze haar beleid voor ‘duurzame ontwikkeling’ sedert het begin van de legislatuur vormgeeft via drie leidraden: de SDG’s dienen als kompas, het verduurzamen van waardenketens en het federale institutionele kader voor duurzame ontwikkeling herwaarderen. 
 
Minister Khattabi was verheugd te kunnen melden dat de federale regering bij het begrotingsconclaaf haar voorstel is gevolgd om het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling aanzienlijk te versterken: het personeelsaantal zal worden verdubbeld. Ook het secretariaat van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) wordt versterkt met twee mensen. Op die manier herwaardeert minister Khattabi - ook voor de toekomst – het federale institutionele kader.